Стопкадри Нова нюз, Репортерът Мартин Керифейски е на мястото на акциятаПетел“

...
Стопкадри Нова нюз, Репортерът Мартин Керифейски е на мястото на акциятаПетел“
Коментари Харесай

Репортер на Нова предава от мястото: Управител на фирма, свързана с Румен Гайтански, ще бъде обявен за издирване

Стопкадри Нова нюз, Репортерът Мартин Керифейски е на мястото на акцията

„ Петел “ следи какво се случва, откакто стартира обискиране на парцели на Румен Гайтански-Вълка.

Според Нова Тв все още информацията за акцията е много нищожна.



Репортерът Мартин Керифейски се намира в един от офисите на компанията, където се организира акцията на Комисията за противопоставяне на корупцията, и се е опитал да беседва с охранителя на обекта, който обаче е отказал коментар.

Керифейски разкри, че не се виждат коли на полицията, само че посочи, че обектът е значителен и самият офис се намира в задната част, където евентуално се организира акцията.

Тя идва след изнесената информация за провиснал заем от близо 150 милиона лв. на компания, която се твърди, че е обвързвана с Румен Гайтански, и поради това, че компанията не е погасявала дадения дълг към държавната Българската банка за развиване.

Поради тази причина от Антикорупционната комисия считат, че има законови нарушавания, които са довели до ощетяване на страната.



По информация на Нова акцията не се организира единствено в София, само че и на адрес на компания в Кърджали, за която се твърди, че е получила 30 милиона лв. от въпросния заем.

По неофициална информация шефът на компанията, получила заема от Българската банка за развиване, е напуснал страната и евентуално ще бъде разгласен за търсене.

Претърсват се също и офиси, са свързани с някогашния началник на Българската банка за развиване Стоян Мавродиев.

След привършване на следствието се чака прокуратурата да разгласи последващите си дейности, както и дали ще има съображение за покачване на обвиняване против Румен Гайтански, който се счита за притежател или най-малко е обвързван с компаниите, върху които се организира акцията на Антикорупционната комисия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР